ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα ποινή φυλάκισης σε γνωστό κατάδικο -Πατέρας ανήλικων παιδιών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα ποινή φυλάκισης σε γνωστό κατάδικο -Πατέρας ανήλικων παιδιών

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε γνωστό κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών.


Της Γεωργίας Παππούτα

Ο 26χρονος καταδικασθέντας παραδέχθηκε κατηγορίες ξυλοδαρμού, με στόχο την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και της απειλής.


Σύμφωνα με τα γεγονότα ανήλικος κατήγγειλε ότι ο Λουκάς Ξενοφώντος, τον ξυλοφόρτωσε μαζί με άλλους δύο άγνωστους τον Αύγουστο του 2018.

Έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση του ανηλίκου διαπιστώθηκε ότι έφερε οίδημα περιοφθαλμικά, στα χείλη, εκχυμώσεις στη μύτη στο αυτί και στον αυχένα και εκδροές σε διάφορα σημεία, στο πρόσωπο και τα πόδια του.


Μετά από την σύλληψη του κατηγορουμένου είχε καταχωρισθεί και υπόθεση εναντίον του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που αφορούσε κατηγορίες της ίδιας φύσης με την παρούσα.


Παράλληλα, εναντίον του Ξενοφώντος εκδικάζονταν και άλλες 17 υποθέσεις. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις λήφθηκαν υπόψη σε μία, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, τον Οκτώβριο του 2018.


Ακολούθως και ενώ ο Ξενοφώντος συνέχιζε να εκτίει την επιβληθείσα ποινή, ανέμενε και την ποινή για την εν λόγω υπόθεση ξυλοδαρμού ανήλικου.


Ως μετριαστικοί παράγοντες στην επιβολή ποινής λήφθηκαν υπόψη η παραδοχή του, το νεαρό της ηλικίας του, το πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και το γεγονός ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.


Συνοπτικά το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην κατηγορία ξυλοδαρμού, με στόχο την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και ποινή φυλάκισης 6 μηνών στην κατηγορία απειλής, δηλαδή μεγαλύτερη ποινή από αυτή που ήδη εκτίει στις Κεντρικές Φυλακές, ενω οι εν λόγω ποινές θα συντρέχουν με την ποινή που του επιβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος απασχολεί τις αρχές από την ηλικία των 20 ετών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που καταζητείτο για σωρεία υποθέσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top