Λουτ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Επιθυμία Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό

Λουτ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Επιθυμία Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό

Την επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα. Λουτ την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στον λογαριασμό του Προέδρου Αναστασιάδη στο twitter, συμφωνήθηκε ότι η κα. Λουτ θα επισκεφτεί σε περίπου τρεις εβδομάδες την Κύπρο, για να συνεχιστεί η προσπάθεια για το Κυπριακό.

Αναμένεται ότι η αξιωματούχος του ΟΗΕ θα επιμείνει στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ενώ δεν αποκλείεται να προηγηθούν επαφές της κα. Λουτ με τις εγγυήτριες δυνάμεις, προτού έρθει στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.