Ακιντζί: Πολύ σημαντικό μέτρο η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων

Ακιντζί: Πολύ σημαντικό μέτρο η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων

Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, ευχόμενος «εμπνεόμενοι από αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα οι λύσεις που θα είναι ωφέλιμες και για τις δύο κοινότητες να επεκταθούν».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας», όπου αναφέρεται πως τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν και στις δύο πλευρές μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μέσω της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στις 12.45 το μεσημέρι, προστίθεται μια δήλωση επί του θέματος του κ. Ακιντζί.

Οι Τ/κ και οι Ε/κ που ταξίδευαν και στις δύο πλευρές της Κύπρου δεν μπορούσα να επικοινωνήσουν με τα σπίτια τους, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι όπως και να το δει κάποιος αυτό ήταν μη αποδεκτό. «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυτή η σύνδεση επιτεύχθηκε έστω κι αν είναι μέσω κέντρο επικοινωνίας στην Ελβετία. Εύχομαι στο μέλλον να μπορούμε να φτάσουμε στην επίτευξη απευθείας σύνδεσης χωρίς να έχουμε ανάγκη αυτά τα κέντρα επικοινωνίας».

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα πήρε πολύ καιρό και μπορεί να άργησε αλλά τελικά έγινε. Ευχήθηκε καλορίζικο το μέτρο σε όλους όσους ζουν στην Κύπρο και ευχήθηκε εμπνεόμενοι από αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα οι λύσεις που θα είναι ωφέλιμες και για τις δύο κοινότητες να επεκταθούν.

Χωρίς αμφιβολία, ο κύριος στόχος είναι να υπάρξει μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή κι από τις δύο πλευρές, να είναι βιώσιμη, με πολιτική ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία, πρόσθεσε. «Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το στόχο. Είναι αναμφίβολο ότι τέτοιου είδους θετικές εξελίξεις είναι υποβοηθητικές και αυξάνουν την ασφάλεια», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE