Ακιντζί: Πολύ σημαντικό μέτρο η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων

Ακιντζί: Πολύ σημαντικό μέτρο η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων

Είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, ευχόμενος «εμπνεόμενοι από αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα οι λύσεις που θα είναι ωφέλιμες και για τις δύο κοινότητες να επεκταθούν».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας», όπου αναφέρεται πως τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν και στις δύο πλευρές μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μέσω της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στις 12.45 το μεσημέρι, προστίθεται μια δήλωση επί του θέματος του κ. Ακιντζί.

Οι Τ/κ και οι Ε/κ που ταξίδευαν και στις δύο πλευρές της Κύπρου δεν μπορούσα να επικοινωνήσουν με τα σπίτια τους, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι όπως και να το δει κάποιος αυτό ήταν μη αποδεκτό. «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυτή η σύνδεση επιτεύχθηκε έστω κι αν είναι μέσω κέντρο επικοινωνίας στην Ελβετία. Εύχομαι στο μέλλον να μπορούμε να φτάσουμε στην επίτευξη απευθείας σύνδεσης χωρίς να έχουμε ανάγκη αυτά τα κέντρα επικοινωνίας».

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα πήρε πολύ καιρό και μπορεί να άργησε αλλά τελικά έγινε. Ευχήθηκε καλορίζικο το μέτρο σε όλους όσους ζουν στην Κύπρο και ευχήθηκε εμπνεόμενοι από αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα οι λύσεις που θα είναι ωφέλιμες και για τις δύο κοινότητες να επεκταθούν.

Χωρίς αμφιβολία, ο κύριος στόχος είναι να υπάρξει μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή κι από τις δύο πλευρές, να είναι βιώσιμη, με πολιτική ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία, πρόσθεσε. «Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το στόχο. Είναι αναμφίβολο ότι τέτοιου είδους θετικές εξελίξεις είναι υποβοηθητικές και αυξάνουν την ασφάλεια», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE