Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Οι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων εγκρίνονται από την Ρυθμιστική Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) δύο φορές τον χρόνο.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΗΚ, οι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων με τους οποίους αυξομειώνονται τόσο τα τέλη των διατιμήσεων της ΑΗΚ, όσο και η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, ισχύουν για σκοπούς αναπροσαρμογής της κάθε μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας που τιμολογείται ή αγοράζεται αντίστοιχα, για κάθε 1 cent αύξηση ή μείωση στη βασική τιμή των €300 του κόστους καυσίμων κατά μετρικό τόνο, το κόστος του οποίου θα καθορίζει η ΑΗΚ για το μήνα/δίμηνο, με βάση την τιμή αγοράς καυσίμων.
Οι νέοι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για τις διατιμήσεις και για την αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και οι βασικές τιμές αγοράς ενέργειας από ΑΠΕ θα αρχίσουν να εφαρμόζονται για τους μηνιαίους καταναλωτές / παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με καταμέτρηση τέλος Ιουλίου 2019 καιγια τους διμηνιαίους καταναλωτές / παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας η καταμέτρηση των οποίων θα γίνεται από την 1η Αυγούστου 2019 και μετά
Για πληροφορίες σχετικά με τους νέους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων, καθώς και για τις βασικές τιμές και τους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για την αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, μπορείτε να αποταθείτε σε ένα οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.eac.com.cy.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις