AΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Τρεις νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε κτηριακό συγκρότημα στην επαρχία Μπαντγκίς

AΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Τρεις νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε κτηριακό συγκρότημα στην επαρχία Μπαντγκίς

Ενοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε ένα κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει μεταξύ άλλων ένα ξενοδοχείο, στο δυτικό Αφγανιστάν, σκότωσαν τρεις αξιωματούχους ασφαλείας και τραυμάτισαν άλλους δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσαν το Σάββατο 13/7 οι αφγανικές αρχές.


Αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις παρά την πρόοδο που φέρεται ότι σημειώνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων που εξαπέλυσαν τρεις ένοπλοι-μέλη τους και ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους πυροβόλησαν από παρακείμενο κτίριο. Στο ίδιο συγκρότημα υπάρχει, εκτός από το ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια και καταστήματα ενώ δίπλα βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας--το οποίο ήταν και ο στόχος--και η οικία του κυβερνήτη της Κάλα-ι-Νάου, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαντγκίς.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης, ο Αμπντούλ Λατίφ Ρουστάγιε, δήλωσε ότι δέκα τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο Αμπτουλάχ Αφζαλί, ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαντγκίς, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να μάχονται εναντίον των ένοπλων Ταλιμπάν, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ είπαν ότι τρεις από τους 4 ένοπλους σκοτώθηκαν. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο που ήταν στόχος, δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.