ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Σάβιτς των 3 εκατομμυρίων, οι υψηλές παραστάσεις και ο «σύγχρονος» αμυντικός! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάβιτς των 3 εκατομμυρίων, οι υψηλές παραστάσεις και ο «σύγχρονος» αμυντικός! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια σούπερ μεταγραφή προχώρησε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ανακοίνωσε για τα επόμενα τρία χρόνια (μέχρι το 2022) τον Βούγιαντιν Σάβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα.

Γεννημένος στο Βελιγράδι, την 1η Ιουλίου του 1990, ο Σέρβος, ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της καρδιάς του. Αυτή δεν είναι άλλη από του «ερυθρόλευκους» της χώρας του. Η αρχή μια… λαμπρής καριέρας, αφού το βιογραφικό του είναι πλούσιο και το παλμαρέ του γεμάτο, έγινε τη σεζόν 2007-2008, όταν πήγε δανεικός από τον Ερυθρό Αστέρα στη Ραντ.

 

Εκεί, ο 18χρονος –τότε- Σάβιτς, έμεινε για δύο χρόνια μέχρι το 2009 καταγράφοντας συνολικά, 18 συμμετοχές.

Image result for savic apoel

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τις δυνατότητες του και αποφάσισαν να τον ενσωματώσουν στην ομάδα τους. Τότε ήταν, που η καριέρα του πήρε την… ανηφόρα! Τη σεζόν 2009-2010 ο Σέρβος, μέτρησε 17 εμφανίσεις με τις 3 εξ αυτών να είναι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τότε, η Μπορντό, ομάδα της Γαλλίας, έβγαλε από τα ταμεία της 1.5 εκατομμύριο και έκανε δικό της τον Βούγιαντιν. Στην πρώτη του σεζόν στη Γαλλία, τη χρονιά 20010-11 ο Σάβιτς, αγωνιζόμενος στην πρώτη ομάδα και την πρώτη κατηγορία έγραψε 7 συμμετοχές και πέτυχε και 1 γκολ.

Την επόμενη περίοδο, «υποβιβάστηκε» στην β’ ομάδα της Μπορντό και στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, με 9 συμμετοχές και 1 γκολ ενώ αγωνίστηκε και για 90’ με την πρώτη.

Η Γαλλική ομάδα τον Ιανουάριο του 2012, έκρινε ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να φύγει δανεικός έτσι ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει… δριμύτερος. Ο Σέρβος, πήγε στη Γερμανία και τη Δυναμό Δρέσδης, ομάδα της β’ κατηγορίας της χώρας.

Με την ομάδα της Δρέσδης, από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους μέτρησε 13 εμφανίσεις. Ο επόμενος χρόνος όμως, ήταν το…κάτι άλλο για τον Σάβιτς αφού είχε μια γεμάτη και πολύ καλή χρονιά. Το… κοντέρ σταμάτησε στις 23 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στις 30 Ιουνίου του 2013, ο δανεισμός του από την Μπορντό τελείωσε και πήγε πίσω στη Γαλλία. Ωστόσο, και πάλι με τους «Γιρονδίνους» αγωνιζόταν στη β’ ομάδα καταγράφοντας μόλις 22 λεπτά σε 2 συμμετοχές με την πρώτη. Έτσι έφυγε ξανά δανεικός και ξανά για τη Γερμανία.

Αυτή τη φορά, στις 31 Ιανουαρίου του 2014, πήγε στην Αρμίνια Μπίλεφελτν με την οποία πραγματοποίησε 6 εμφανίσεις.

Την πρώτη Ιουλίου του 2014, η Μπορντό, αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον ποδοσφαιριστή και ο Σέρβος έπρεπε να ψάξει αλλού για ποδοσφαιρική στέγη. Κάπου εκεί… έκανε ένα διάλειμμα καθότι έμεινε από την 1η Ιουλίου του 2014 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2015 χωρίς ομάδα.

Το… ρεπό όμως τελείωσε και ο Βούγιαντιν Σάβιτς πήρε μεγάλη μεταγραφή στη Γουότφορντ και την Τσάμπιονσιπ (πρωτάθλημα β’ κατηγορίας Αγγλίας). Με τους «Χόρνετς» δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή και  το καλοκαίρι του 2015 αποτέλεσε παρελθόν.

Η Σέριφ, ομάδα της Μολδαβίας, τον έκανε δικό της στις 6 Αυγούστου το 2015 και ο Σέρβος… βρήκε την υγεία του μετά από την… περιπέτεια που είχε. Με τη Σέριφ, στα δύο χρόνια του εκεί από το 2015 μέχρι το 2017, πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις πετυχαίνοντας και 4 γκολ. Αγωνίστηκε και δύο φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, ο Σάβιτς είχε «μεγαλώσει» ποδοσφαιρικά, είχε ωριμάσει και ήταν ώρα να το αποδείξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Έτσι, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρας στις στα γενέθλια του, όταν γινόταν 27 ετών, την 1η Ιουλίου του 2017. Με την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, σε δύο χρόνια έκανε γεμάτες χρονιές, ήταν εκ των αρχηγών ενώ είχε και υψηλές παραστάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τη λήξασα σεζόν, αγωνίστηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης  με Νάπολι, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμαίν και σε τρία παιχνίδια κράτησε το 0 στην άμυνα! Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα πραγματοποίησε 65 συμμετοχές βρίσκοντας στόχο μία φορά.

Το 2016-17 έπαιξε 15 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, και την περίοδο που μας πέρασε 11 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον, ο Βούγιαντιν Σάβιτς, ήρθε στο νησί μας για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην άμυνα των πρωταθλητών. Ένας «σύγχρονος» αμυντικός. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να πάρει το… τόπι και να «κατέβει» μέχρι το κέντρο για να βοηθήσει την ομάδα του.

Είναι ψηλός (1.94) και αυτό τον κάνει… αλάνθαστο στον αέρα. Ο Σέρβος κοστολογείται με 3 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να είναι μια ποιοτική μεταγραφή για τους γαλαζοκιτρίνους, αν παίξει όπως ξέρει και μπορεί. Τα υπόλοιπα θα τα… πει στο γήπεδο!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις Αρχές μετά από πληροφορία για επίθεση με μαχαίρι στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top