ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκατοντάδες απολύσεις θα προχωρήσει η κινεζική Huawei στις ΗΠΑ

Σε εκατοντάδες απολύσεις θα προχωρήσει η κινεζική Huawei στις ΗΠΑ

Η κινεζική εταιρεία Huawei Technologies σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στις ΗΠΑ, καθώς είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της διοίκησής της.

Οι απολύσεις αναμένεται να γίνουν κυρίως στη θυγατρική της Futurewei Technologies, η οποία ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη και απασχολεί περίπου 850 εργαζόμενους σε εργαστήρια στις ΗΠΑ, κατά το ρεπορτάζ της Τζέρναλ.

Οι απολύσεις μπορεί να είναι εκατοντάδες, είπε μία πηγή στην εφημερίδα. Στους Κινέζους υπαλλήλους της Χουάγουεϊ θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν να επιστρέψουν στην Κίνα και να συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, ανέφερε άλλη πηγή. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους έχουν ήδη ειδοποιηθεί για την απόλυσή τους και σχεδιάζεται να ανακοινωθούν κι άλλες περικοπές θέσεων εργασίας σύντομα, κατά την εφημερίδα.

Η διεύθυνση της Χουάγουεϊ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα όταν ήλθε σε επαφή μαζί της το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Μετά την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου να προσθέσει τη Χουάγουεϊ στη μαύρη λίστα, επιβλήθηκαν περιορισμοί στις επικοινωνίες μεταξύ των υπαλλήλων της Φιούτσεργουεϊ με τους συναδέλφους τους στα κεντρικά της εταιρείας στην Κίνα, σύμφωνα με τις πηγές της Τζέρναλ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα χορηγεί άδειες σε εταιρείες που επιδιώκουν να πωλούν ενδιάμεσα αγαθά στη Χουάγουεϊ στις περιπτώσεις που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι δεν εγείρεται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Φόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Φόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας ο 48χρονος ύποπτος για την υπόθεση φόνου με θύμα 41χρονη στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top