Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού

Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού

Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος και η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον κ. Ακιντζί αποπροσανατολίζει από αυτό τον εθνικό στόχο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών. 

Σε ερώτηση αν καλύπτεται από το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «βεβαίως και καλυπτόμαστε, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος και η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον κ. Ακιντζί αποπροσανατολίζει σε αυτό τον εθνικό στόχο».

«Και η θέση μας είναι μια και ξεκάθαρη: Η άμεση επανέναρξη και συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που μείναμε, στο πλαίσιο το ξεκάθαρο, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στις παραμέτρους του κ. Γκουτέρες, όπως κατατέθηκε στο Κρανς Μοντανά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι αρκετό ένα όχι στην πρόταση Ακιντζί, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Ακούσατε από εμένα ή από την ανακοίνωση, ένα απλό όχι;».

«Είναι ξεκάθαρη η βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς πως ο εθνικός μας στόχος -και το επαναλαμβάνω- είναι μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και όχι αποπροσανατολισμό από τον εθνικό στόχο της επανένωσης μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής και επανέναρξη και συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE