«Το Bullying είναι φόνος!»: Αξίζει να διαβάσετε την ανακοίνωση της… Χρυσής Αυγής – Θα εκπλαγείτε

«Το Bullying είναι φόνος!»: Αξίζει να διαβάσετε την ανακοίνωση της… Χρυσής Αυγής – Θα εκπλαγείτε

Είναι κάτι που ίσως πολλοί από εσάς δεν θα περιμένατε να δείτε. Ωστόσο μέσα από την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού κόμματος, διαβάζουμε την ανακοίνωση που ζητά να ποινικοποιηθεί το bullying, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα social media.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την εν λόγω ανακοίνωση:

«To bullying είναι φόνος. Ακόμα κι αν δεν οδηγήσει σε φυσική εξόντωση, όπως στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Το bulling είναι μια διαστροφική, σαδιστική μορφή βίας, που εξοντώνει ψυχικά το θύμα, που του αφήνει πληγές ισόβιες, που του προσβάλλει ανεπανόρθωτα την υπόσταση, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Το bullying, σε μια κοινωνία με τις δομές αποσαθρωμένες δεν είναι δυνατόν να αντιπετωπιστεί με άλλες, ηπιότερες, αμυντικές μεθόδους, όπως αυτές που προτείνονται: της αυτοπροστασίας και της σύνταξης του υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος γύρω από το βαλλόμενο πρόσωπο. Για τον απλούστατο λόγο ότι η έννοια του υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος δεν είναι πια το αυτονόητο.

Συνεπώς ίσως θα έπρεπε τώρα να εισαχθεί το αίτημα της ποινικοποίησής του bullying. Ακόμα και σε περιπτώσεις που οι θύτες είναι ανήλικοι…»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.