Δύο «στοιχειωμένα» ναυάγια στην Κύπρο – Με το ένα φωτογραφηθήκαμε όλοι! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο «στοιχειωμένα» ναυάγια στην Κύπρο – Με το ένα φωτογραφηθήκαμε όλοι! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην λίστα των οκτώ στοιχειωμένων ναυαγίων της Ευρώπης, που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, βρίσκονται και δύο που σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται το ναυάγιο του EDRO III στην Πέγεια της Πάφου.

Το καράβι βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές και αποτελεί αξιοθέατο στην περιοχή. Βυθίστηκε στις 7 Οκτωμβρίου 2011 λόγω ισχυρών ανέμων και θαλασσοταραχής. Το πλοίο της Σιέρα Λεόνε, έκανε το δρομολόγιο από την Ρόδο στην Λεμεσό και είχε φορτίο γυψοσανίδας. Εννέα μέλη του πληρώματος ήταν επί του σκάφους και όλοι, ευτυχώς, διασώθηκαν. 

Το δεύτερο, είναι το ναυάγιο  M/V Dimitrios II.

Ήταν φορτηγό πλοίο το οποίο βυθίστηκε  εξαιτίας άγριας θαλασσοταραχής κοντά στις ακτές της Πάφου (Χλώρακα), μεταφέροντας ξύλα από την Ελλάδα στη Συρία. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου 1998. Στο πλοίο επέβαιναν οκτώ μέλη πληρώματος και ευτυχώς, όπως και στο EDRO III, όλοι τους διασώθηκαν.

Στην εν λόγω λίστα που παρουσιάζει μια από τις πιο δημοφιλείς εφημερίδες στην Σουηδία, η Expressen, βρίσκονται επίσης ναυάγια από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE