Το Μεταναστευτικό στο επίκεντρο συζητήσεων του ΥΠΕΣ με την Εκτελεστική Διευθύντρια EASO

Το Μεταναστευτικό στο επίκεντρο συζητήσεων του ΥΠΕΣ με την Εκτελεστική Διευθύντρια EASO

Κύπρος παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση υποδοχής αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού και καλείται να αντιμετωπίσει ουσιαστικές και δυσανάλογες προκλήσεις, επεσήμανε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνάντηση στο Ελσίνκι με τη νέα Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης για το Άσυλο (EASO) Nina Gregori.
 
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Πετρίδη για αποφόρτιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις υπέρμετρες μεταναστευτικές πιέσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
 
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ EASO και Κύπρου, ο Υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε την ανάγκη ενδυνάμωσης των υφιστάμενων δομών και διαδικασιών, με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη των μεταναστευτικών ρευμάτων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στην Κύπρο, ούτως ώστε να εξεταστεί περαιτέρω το ενδεχόμενο σύναψης διευρυμένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δημοκρατίας και EASO, ως πρόσθετο μέσο στις ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες και μέτρα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών πιέσεων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.