Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Πύργου – Παρεκκλησιάς

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Πύργου – Παρεκκλησιάς

Συνολικά 7 εκτάρια ιδιωτικής γης, καλυμμένης από θαμνώδη βλάστηση, αποτελούμενη από χαρουπιές, αγριελιές και σχινιές, έγιναν στάκτη από πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Πύργου – Παρεκκλησιάς. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης.

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:03 (22/07) και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:00. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 25 άτομα του Τμήματος Δασών με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 1 καδενοφόρο προωθητή γαιών και 2 ιδιωτικούς εκσκαφείς, καθώς και 11 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με 4 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης από αέρος, τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με τα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Την περιοχή της πυρκαγιάς θα επιτηρούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

*Φωτογραφία αρχείου

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η πρώτη ενημέρωση από τις Βάσεις - Σε ετοιμότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Διευρύνεται το μέτωπο στη Μέση Ανατολή

LIVE: Η πρώτη ενημέρωση από τις Βάσεις - Σε ετοιμότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Διευρύνεται το μέτωπο στη Μέση Ανατολή

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE