ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτίου για βιβλίο τέως πρόεδρου αθλητικών συντακτών Π. Φελούκα: 'Πικρές μνήμες από την κατάληψη της Γιαλούσας από τον Αττίλα'

Φωτίου για βιβλίο τέως πρόεδρου αθλητικών συντακτών Π. Φελούκα: 'Πικρές μνήμες από την κατάληψη της Γιαλούσας από τον Αττίλα'

Το βιβλίο του Παναγιώτη Φελούκα καταγράφει εικόνες και πικρές μνήμες από την κατάληψη της Γιαλούσας από τον Αττίλα το 1974, τις συνθήκες επιβίωσης των εγκλωβισμένων, τη σύλληψη και τον κατάλογο των αιχμαλώτων, την εκτέλεση άοπλων Γιαλουσιτών, τα βασανιστήρια συλληφθέντων και την εκδίωξη των κατοίκων της Γιαλούσας και των άλλων χωριών της Καρπασίας, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου «Γιαλούσα 1974 – Εγκλωβισμένος Τίτλος Τιμής» του γνωστού αθλητικογράφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου είπε ότι θεωρεί την συγκεκριμένη έκδοση ιδιαίτερα ξεχωριστή, λέγοντας ότι είναι η κατάθεση της ψυχής όσων μαζί με το συγγραφέα βίωσαν τα σκληρά χρόνια του εγκλωβισμού τους στη γενέθλια γη.

«Όσων έγιναν αυτόπτες μάρτυρες των πολύ δύσκολων ημερών που έζησαν οι εκατοντάδες στην αρχή εγκλωβισμένοι μας, όσων με τρόμο και απόγνωση έπεφταν θύματα της αγριότητας και της βαρβαρότητας των στρατιωτών του Αττίλα, αλλά και του φανατισμού των Τουρκοκυπρίων εξτρεμιστών, όσων με απελπισία έστρεφαν το βλέμμα τους ψηλά στο Θεό εκλιπαρώντας για τη σωτηρία των αγαπημένων τους. Και όσων το κλάμα, το πένθος και η εγκατάλειψη κάθε ελπίδας διαδεχόταν τον πόνο και την αγωνία στη ψυχή και την καρδιά τους", κατέληξε ο κ. Φωτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top