57 κληρικοί υποστηρίζουν τον Επίσκοπο Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου

57 κληρικοί υποστηρίζουν τον Επίσκοπο Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου

Με διακήρυξη από τον κλήρο της Λάρνακας, ανακοινώνεται η υποστήριξη του Επισκόπου Αρσινόης για τον θρόνο της Μητρόπολης Κιτίου.

 

Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 15 Ιανουαρίου 1969 και Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β αργότερα το ίδιο έτος.

 

Πιο κάτω η διακήρυξη υποστήριξης του Επισκόπου και από τον κλήρο της Λάρνακας. Από τους 61 κληρικούς υπογράφουν οι 57. Επίσης υπογράφουν οι Ηγούμενοι 3 Μοναστηριών της Λάρνακας, μεταξύ αυτών και της Μονής Σταυροβουνίου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ είχε σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για μονοήμερη επίσκεψη, για να συμμετάσχει στη 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου -Ελλάδας – Ισραήλ.