Μήνυμα Τραμπ προς Σίσι με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Αιγύπτου

Μήνυμα Τραμπ προς Σίσι με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Αιγύπτου

«Οι ΗΠΑ επιθυμούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο», αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής εορτής της Αιγύπτου.

 
Σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο που απέστειλε με την ευκαιρία της 67ης επετείου της Αιγυπτιακής επανάστασης της 23ης Ιουλίου του 1952, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι «επί δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος απολαμβάνουν μια ισχυρή εταιρική σχέση, η οποία βασίζεται στην κοινή ελπίδα μας για μια πιο ειρηνική, ασφαλή και επιτυχημένη περιοχή».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτει, «εκτιμούν τη στενή συνεργασία μας στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας και επιδιώκει να εμβαθύνει την εταιρική μας οικονομική σχέση και στους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς τομείς».
 
Παράλληλα, στο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Πρεσβείας στο Κάιρο, ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε τις πιο θερμές ευχές του και προς τον αιγυπτιακό λαό «για ένα παραγωγικό και ευήμερο μέλλον».
 
«Προσβλέπουμε σε συνεχή εμβάθυνση της φιλίας και επέκταση της συνεργασίας το προσεχές έτος», καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE