ΚΟΣΜΟΣ

Μόλις 35 άτυποι μετανάστες υπό κράτηση σε πολυδιαφημιζόμενες επιχειρήσεις για απελάσεις στις ΗΠΑ

Μόλις 35 άτυποι μετανάστες υπό κράτηση σε πολυδιαφημιζόμενες επιχειρήσεις για απελάσεις στις ΗΠΑ

Μόλις 35 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη περισσότερων από 2.100 παράτυπων μεταναστών, των οποίων είχε διαταχθεί η απέλαση από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη επίσημα, ομοσπονδιακά στοιχεία.



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «πολύ επιτυχημένη» την «Επιχείρηση Συνοριακή Αποφασιστικότητα» που έγινε το Σαββατοκύριακο της 13ης-14ης Ιουλίου. Οι επιδρομές ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούνιο σε δώδεκα μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, κάτι που ενδεχομένως ώθησε πολλούς, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι είχαν μπει στο στόχαστρο της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) να φύγουν από τα σπίτια τους και να κρυφτούν, σημειώνει η εφημερίδα.

Όσο διαδίδονταν οι πληροφορίες για τις επικείμενες επιδρομές της ICE, οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών κυκλοφόρησαν επίσης πληροφοριακό υλικό στις κοινότητες των μεταναστών και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ ντόπιοι ακτιβιστές συμβούλευαν τους ανθρώπους να μην ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους αν δεν τους επιδειχθεί ένταλμα και να μην μιλούν, ούτε να υπογράψουν τίποτα αν δεν είναι παρών ο δικηγόρος τους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποίησε ότι σύντομα «θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των χιλιάδων παράνομων ξένων που μπήκαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020, ήθελε να δείξει στους υποστηρικτές του ότι τηρεί την προεκλογική δέσμευσή του να καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top