ΟΗΕ: Έως και 150 άνθρωποι ενδέχεται να έχασαν τη ζωή τους

ΟΗΕ: Έως και 150 άνθρωποι ενδέχεται να έχασαν τη ζωή τους

Έως και 150 άνθρωποι υπάρχει φόβος ότι έχασαν τη ζωή τους σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Διασώθηκαν 150 άτομα και επιστρέφουν στη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (25/07) από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το πλοίο απέπλευσε από το Αλ Χομς της Λιβύης, σε απόσταση 120 χλμ από την Τρίπολη. Σε αυτό επέβαιναν περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες επιζώντων, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν στο περιστατικό εμπλέκονται ένα ή δύο πλοία.

Οι επιζώντες περισυλλέχθηκαν από ντόπιους ψαράδες και κατόπιν μεταφέρθηκαν στην ακτή από τη λιβυκή ακτοφυλακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του UNHCR Τσάρλι Γιάξλεϊ.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE