ΛΕΜΕΣΟΣ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Κωσταντινάτα από τη μεσαιωνική περίοδο οι αρχαιότητες που έκρυβε στο πακέτο του

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Κωσταντινάτα από τη μεσαιωνική περίοδο οι αρχαιότητες που έκρυβε στο πακέτο του

Πρόκειται για αρχαιότητες από την μεσαιωνική περίοδο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή ενός αλλοδαπού προσώπου 25 ετών, την Παρασκευή (26/7) και πιο συγκεκριμένα, κρυμμένα στο πακέτο με τα τσιγάρα του, είναι κωσταντινάτα από την μεσαιωνική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή του εν λόγω προσώπου, εντοπίστηκαν συνολικά 10 αρχαία αντικείμενα, τα οποία μετά από εξέταση Λειτουργού του Τμήματος Αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι 5 από αυτά πρόκειται για βυζαντινά, ενετικά και κυπριακά χρυσά νομίσματα.

Μάλιστα τα εν λόγω νομίσματα προέρχονται από την μεσαιωνική περίοδο και η κατοχή τους είναι παράνομη. 

Υπενθυμίζουμε ότι μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λεμεσού μετέβησαν γύρω στις 2.25μ.μ.την Παρασκευή (26/7) σε συγκεκριμένη οδό στη Λεμεσό, μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών προσώπων.

Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα τα οποία μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 25χρονο και 26χρονο και οι δύο αλλοδαποί.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του 25χρονου ένα πακέτο τσιγάρων το οποίο περιείχε 10 αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι αρχαιότητες.

Τόσο ο 25χρονος όσο και ο 26χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE