ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος- Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος- Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες

Κίτρινη προειδοποίηση, για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Κυριακή 28/7.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει πως η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. 
 
Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τη 13:00 μέχρι τις 16:30. 

Την Κυριακή 28/7, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια, το απόγευμα, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Tη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Τρίτη, στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Στα άκρα η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

LIVE: Φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Στα άκρα η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κορυφώνεται η παγκόσμια αγωνία, για την απάντηση της Τεχεράνης, στην επιχειρηση «Rising Lion»,  τα χτυπήματα του Ισραήλ κατά στρατιωτικών στόχων και πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/6). Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline. 

BEST OF TOTHEMAONLINE