Δημ. Αμμοχώστου: Αντίθετη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ η είσοδος Τ/κ και Τούρκων στην περίκλειστη περιοχή

Δημ. Αμμοχώστου: Αντίθετη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ η είσοδος Τ/κ και Τούρκων στην περίκλειστη περιοχή

Ο Δήμος Αμμοχώστου, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την είσοδο των Τ/κ και Τούρκων εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου για απογραφή των περιουσιών, υπογραμμίζει ότι κάθε τέτοια ενέργεια αντιβαίνει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789 που προνοούν την παράδοση της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό στα Ηνωμένα Έθνη και μέσω αυτών στους νόμιμους κατοίκους της.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι η πόλη θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της και αναφέρεται ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν γίνεται καλόπιστα και εκτροχιάζει το θέμα από τα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και καθίσταται παράνομη.

Ο Δήμος Αμμοχώστου υπογραμμίζει ότι η χρονική στιγμή που η τουρκοκυπριακή πλευρά επέλεξε να θέσει σε πράξη τα από καιρό ανακοινωθέντα σχέδια της επί του θέματος, είναι επιεικώς ατυχής εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου ως επίσης και της συμφωνηθείσας τριμερούς διάσκεψης του Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη.

Αναφέρει ότι ο Δήμος Αμμοχώστου παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί άμεσα διευθέτηση συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου τόσο με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Elizabeth Spehar όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για ενημέρωση επί του θέματος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μπαίνει «φωτιά» στην πολιτική ατζέντα: Τα 5 μεγάλα μέτωπα που ανοίγουν από τον Σεπτέμβρη

Μπαίνει «φωτιά» στην πολιτική ατζέντα: Τα 5 μεγάλα μέτωπα που ανοίγουν από τον Σεπτέμβρη

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η πολιτική σκηνή επιστρέφει σε πλήρεις ρυθμούς, με κυβέρνηση και νέα Βουλή να έχουν μπροστά τους μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα που αναμένεται να καθορίσουν την ατζέντα των επόμενων μηνών. Το Κυπριακό, η πρώτη ουσιαστική περίοδος εργασιών της νέας Βουλής, η αξιολόγηση των νέων προσώπων που ανέλαβαν κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου–Ελλάδας βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE