Πρόεδρος: 'Συζήτηση ενεργειών Κύπρου - Ελλάδας για αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης με την Τουρκία'

Πρόεδρος: 'Συζήτηση ενεργειών Κύπρου - Ελλάδας για αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης με την Τουρκία'

Η επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο δίνει την ευκαιρία οι δυο χώρες από κοινού να προβληματιστούν για τις πλέον πρόσφορες μεθόδους για αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης με την Τουρκία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλούσε κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Κύπρο στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι νιώθει «ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι ευρισκόμεθα προ κρίσιμων εξελίξεων, στις 9 Αυγούστου θα έχουμε τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακιντζί, έτσι βλέπω η εδώ παρουσία σας, και ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε και να δούμε πώς από κοινού μέσα από τη λογική της επικράτησης της ειρήνης, του διαλόγου αλλά και του διεθνούς δικαίου, μπορούμε να συντονιστούμε μέσω από διμερείς, πολυμερείς, αξιοποιώντας την Ευρώπη , αξιοποιώντας τους συμμάχους μας γενικότερα».

Γι’αυτό, είπε, «νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω γιατί τούτες τις ώρες μας δίνεται η ευκαιρία, από κοινού να προβληματιστούμε, ποιά είναι οι πλέον πρόσφοροι μέθοδοι προκειμένου να επιτύχουμε και την αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης, αποκλιμάκωσης αλλά την ίδια ώρα το πιο σημαντικό πώς δημιουργούνται οι συνθήκες που να μας επιτρέψουν να έχουμε ένα δημιουργικό διάλογο με μια κατάληξη που να είναι προς όφελος του συνόλου των Κυπρίων».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE