Σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης πρότεινε ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης πρότεινε ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Τη σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της αποδοχής μιας πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, πρότεινε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 29/7  στη Λευκωσία.

 
«Μεταφέραμε στον Ελληνα Πρωθυπουργό την πρότασή μας για τη σύγκληση μιας πανεθνικής διάσκεψης στην οποία θα συζητηθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι που έχει θέσει η Τουρκία, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και οι εναλλακτικές επιλογές που έχουμε έτσι ώστε σε πνεύμα συναίνεσης και εθνικής ευθύνης να  καθορίσουμε τους δικούς μας στόχους και τη δική μας εθνική στρατηγική», δήλωσε ο κ. Λιλλήκας μετά τη συνάντηση.
 
Πρόσθεσε ότι μετέφεραν στον κ. Μητσοτάκη τη θέση ότι μια τρίτη διάσκεψη για το Κυπριακό χωρίς κατάλληλη προετοιμασία θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα στο ίδιο δίλημμα που συναντήσαμε στη Γενεύη και στο Κρανς Μοντανά, δηλαδή στην αποδοχή και ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων και λύση τουρκικών προδιαγραφών ή σε ένα νέο αδιέξοδο, με τη διαφορά ότι ένα τρίτο αδιέξοδο θα αλλάξει παντελώς τη φύση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και θα επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει πως άλλες κατευθύνσεις.
 
Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι προτού γίνει αποδεχτή η σύγκληση μιας νέας διάσκεψης, πέραν από την κατάλληλη προετοιμασία, θα πρέπει να προηγηθεί μια πανεθνική διάσκεψη που θα τεθούν όλα στο τραπέζι και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE