Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου και Αιγύπτου στη Λευκωσία

Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου και Αιγύπτου στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι θα συναντηθούν την Τετάρτη 31/7 στη Λευκωσία, στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

 
 
Οι δύο υπουργοί θα εξετάσουν  τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου και την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συνάντησης και γεύματος εργασίας και θα συζητήσουν τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσής τους.
 
Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν επίσης θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η παρατεταμένη σύγκρουση στη Συρία και οι εξελίξεις στη Λιβύη.


Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον κ. Σούκρι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE