Επιστρέφουν στην Τουρκία οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι των F35

Επιστρέφουν στην Τουρκία οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι των F35

Οι τελευταίοι Τούρκοι πιλότοι και προσωπικό που εκπαιδευόταν επί των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 επιστρέφουν την Τετάρτη 31/7 στην Τουρκία, έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει τη συμφωνία πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό κανάλι CNN Türk, ήδη επέστρεψε η πρώτη ομάδα των πιλότων και του προσωπικού και σήμερα επιστρέφουν και οι τελευταίοι από τους έξι πιλότους και τα 43 άτομα προσωπικό. Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας με επιστολή του στις 6 Ιουνίου στον Τούρκο ΥΠΑΜ Χουλούσι Ακάρ τον είχε ενημερώσει ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου θα τερματιζόταν η εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού της Τουρκίας και μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι επειδή η Τουρκία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για την αναστολή της συμφωνίας για τα F35 δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και παραμένουν στις ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζονται οι συνομιλίες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα αυτό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης, ενώ προκλήθηκε ένταση αυτή τη φορά για τον συντονιστή.