Aποβιβάζονται και πάνε σε άλλες χώρες οι 116 μετανάστες από πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής

Aποβιβάζονται και πάνε σε άλλες χώρες οι 116 μετανάστες από πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής

Η Ιταλία έθεσε την Τετάρτη 31/7 τέρμα στην πιο πρόσφατη αντιπαράθεσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη ελεγχόμενη μετανάστευση από αφρικανικές χώρες, λέγοντας ότι θα επιτρέψει σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής να αποβιβάσει τους 116 αιτούντες άσυλο στη νότια Ιταλία τις επόμενες ώρες.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΕ προκειμένου η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία να παραλάβουν αιτούντες άσυλο που παρέμεναν πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti στο λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία, μετά τη διάσωσή τους στη θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι πέντε χώρες --η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία-- καθώς και η ιταλική Εκκλησία δέχθηκαν να παραλάβουν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γ. Αντωνίου: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο δημιουργίας ταξιαρχίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Γ. Αντωνίου: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο δημιουργίας ταξιαρχίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο δημιουργίας ταξιαρχίας Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, ανεφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες και δημοσιεύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE