ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία νέων στον Αγρό για την Ειρηνική συμβίωση των λαών

Πρωτοβουλία νέων στον Αγρό για την Ειρηνική συμβίωση των λαών

Με στόχο της προώθηση της Ειρηνικής συμβίωσης των λαών, η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» σε συνεργασία με την οργάνωση System and G SE από την Σουηδία φιλοξενούν στον Αγρό, μεταξύ 26/7-04/8/2019, μια ανταλλαγή νέων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.

Το πρόγραμμα έχει ως τίτλο “R.E.S.C.U.E of Refugees” και σε αυτό λαμβάνουν μέρος συνολικά 54 νέοι από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ρουμανία, Εσθονία, Σουηδία, Κύπρο. Αγγλία και Ισπανία) .

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του προγράμματος υλοποιούνται διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.

Μέσα από δραστηριότητες που βασίζονται στην μη τυπική μάθηση και δια βίου εκπαίδευση, η Ανταλλαγή Νέων επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

Στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ύπαρξη του προβλήματος των προσφύγων και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών Λευκωσίας οπού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες και εθελοντές και να ακούσουν τις ιστορίες τους. Επίσης θα αποκτήσουν εμπειρία και θα προβληματιστούν για το θέμα της ισότητας και της ένταξης των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ιδίως μετανάστες και πρόσφυγες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top