ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καταρράκτης του Φοινιού, ένα μαγευτικό δημιούργημα της φύσης - VIDEO

Ο καταρράκτης του Φοινιού, ένα μαγευτικό δημιούργημα της φύσης - VIDEO

Ο καταρράκτης του Φοινιού, βρίσκεται στην περιοχή Χαντάρα και θεωρείται δημιούργημα της φύσης που μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.


Η πρόσβαση στον επιβλητικό καταρράκτη γίνεται μέσω ενός σύντομου χωματόδρομου. Ο καταρράκτης αναδύεται στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου με σκλήδρους, πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις μυρουδιές του λάδανου, της φασκομηλιάς και της λεβάντας, σε συνδυασμό με τις εξαίσιες μελωδίες της φύσης, το ρόχθο του νερού καθώς πέφτει, και το γλυκό κελάδημα του αηδονιού.

Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος οκτώ μέτρων, σχηματίζοντας στη βάση μια μικρή λιμνούλα. Το αφρώδες νερό κυλάει πάνω στα σκληρά ηφαιστειογενή πετρώματα του γάβρου τα οποία γέμισαν με μικροσκοπικά βελούδινα βρύα, ενώ δίπλα ο κισσός σφιχταγκάλιασε τους ευθυτενείς λιγνούς κορμούς των πλατανιών.

Παίρνοντας το όνομα του από την «αντάρα» που στα χωριά της περιοχής σημαίνει «θόρυβος νερού», ο καταρράχτης της Χαντάρας με την απαράμιλλη ομορφιά του προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές δροσιάς και ξεκούρασης.
 
Και δεν είναι λίγοι αυτοί που το επισκέπτονται για να θαυμάσουν την ομορφιά που προσφέρει. «Είναι ένα υπέροχο τοπίο, το οποίο έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια», μας λέει ο κοινοτάρχης Φοινιού Φυλακτής Ηρακλέους.

Ο καταρράκτης συνδέεται και με την διάδοση μύθων που θέλει την Θεά Αφροδίτη να λουζόταν στα νερά του.
«Εικάζονται διάφοροι μύθοι. Ένας μύθος που μας λέγανε οι παππούδες και οι πατεράδες μας είναι ότι στα νερά του καταρράκτη λουζόταν η Θεά Αφροδίτη και ότι μια ξαφνική νεροποντή την πήρε στα Κούκλια, εκεί που είναι το ιερό της μέχρι και σήμερα».

Η τοποθεσία με αυτό το φυσικό φαινόμενο άρχισε να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρόνια στον κόσμο προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

«Αξίζει τον κόπο να έρθει κάποιος να το επισκεφθεί. Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα τοπία που έχει να παρουσιάσει ο τόπος μας. Έχει πρόσβαση. Υπάρχει χωματόδρομος, ένα χιλόμετρο από το χωριό τον οποίον φροντίζουμε να τον έχουμε επιδιορθωμένο. Ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα βρούμε κάποιες χρηματοδοτήσεις για να τον φτιάξουμε. Η ανάπτυξη της περιοχής εμπίπτει στην δικαιοδοσία του δασαρχείου, εμείς φροντίζουμε για την καθαριότητα στην περιοχή», σημειώνει ο κ. Ηρακλέους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top