Χαμπιαούρης: «Περηφάνια στους συγγενείς και συναγωνιστές των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας»

Χαμπιαούρης: «Περηφάνια στους συγγενείς και συναγωνιστές των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας»

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης κάλεσε τους συγγενείς και συναγωνιστές των δυο ηρώων πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, να είναι περήφανοι για τους δυο νέους για την υπέρβαση που αξιώθηκαν, όπως είπε, να επιτύχουν σε τόσο μικρή ηλικία και για την προσφορά της ίδιας της ζωής τους στο θυσιαστήριο της μαρτυρικής πατρίδας που είναι ακόμη ημικατεχομενη.

Ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε  στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, που τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας.

Όπως αναφέρθηκε, ο πατέρας του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ήταν ο διμοιρίτης και ο επικεφαλής των παλικαριών από την Εμπα που μετείχαν στο έπος της Τυλληριας.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ακόμη ότι εκτός από τους δυο νέους που σκοτώθηκαν στις μάχες της Τυλληριας εννέα μέλη της ίδιας διμοιρίας τραυματίσθηκαν στην διάρκεια των συγκρούσεων.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Την ενόχλησή της Άγκυρας για τη συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος με τον Λίβανο για την οριοθέτηση ΑΟΖ μετέφερε με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE