Διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, ζητά η Δικοινοτική Επιτροπή από τους δύο ηγέτες

Διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, ζητά η Δικοινοτική Επιτροπή από τους δύο ηγέτες

Η Δικοινοτική Επιτροπή για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων χαιρετίζει την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 με σκοπό την έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι της περιοχής αποφάσισαν να απαιτήσουν από τους δύο ηγέτες την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων το οποίο με το κλείσιμό του το 1964 σήμανε τον διαχωρισμό της Κύπρου.

Η Δικοινοτική Επιτροπή ζητά συναντήσεις με τους δύο ηγέτες αν είναι δυνατόν πριν την Παρασκευή για συζήτηση του θέματος.

Η περιοχή Τηλλυρίας εδώ και 55 χρόνια υποφέρει από το διαχωρισμό που άρχισε από τα τραγικά γεγονότα του 1964 που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των Κατοίκων της περιοχής, την αποκοπή της Τηλλυρίας και της Πάφου από την υπόλοιπη Κύπρο και την απαγόρευση στους κατοίκων των Κοκκίνων να επισκέπτονται ελεύθερα τις πατρογονικές τους εστίες και τις περιουσίες  τους, προσθέτει στη σχετική ανακοίνωση η Δικοινοτική Επιτροπή.

Έχουμε την πεποίθηση πως η διάνοιξη του οδοφράγματος Κοκκίνων θα φέρει πολλαπλά οφέλη προς όλους τους κατοίκους του νησιού γι΄ αυτό και επιβάλλεται η άμεση διάνοιξή του, συμπληρώνει η Δικοινοτική Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στη Δικοινοτική Επιτροπή συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Πόλεως Χρυσοχούς και Λεύκας, κοινοτάρχες της περιοχής καθώς και άλλοι παράγοντες του ευρύτερου διαμερίσματος  Τηλλυρίας και η απόφαση για προώθηση του αιτήματος λήφθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.