Ασχολούνται και οι Βρετανοί με την εξαφάνιση της Αγγλοκύπριας Νάταλι – «Ομοιότητες με την δολοφονία της Ίτον»

Ασχολούνται και οι Βρετανοί με την εξαφάνιση της Αγγλοκύπριας Νάταλι – «Ομοιότητες με την δολοφονία της Ίτον»

Το γύρο των βρετανικών μέσων κάνει η είδηση εξαφάνισης της Αγγλοκύπριας αστροφυσικού στην Ικαρία, τονίζοντας ότι είναι η δεύτερη επιστήμονος που χάνονται τα ίχνη της σε ελληνικό νησί.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Διάφορα βρετανικά μέσα που αναφέρονται στην είδηση που αφορά την εξαφάνιση της 34χρονης Νάταλι Χριστοφόρου, συγκρίνουν την υπόθεση με αυτή της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton που αφού χάθηκαν τα ίχνη της στην Κρήτη, εντοπίστηκε νεκρή.

Θυμίζουμε ότι για τον θάνατο της 60χρονης Αμερικανής, συνελήφθη 27χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε.

Πάντως, βρετανικά μέσα, σημειώνουν ότι  και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επιστήμονες, και οι δύο χάθηκαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο Independent τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου θυμίζοντας την υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία «έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας και πέταξαν τη σορό της σε ένα μπούνκερ των Ναζί στην Κρήτη τον περασμένο μήνα».

Το δίκτυο Sky News σημειώνει ότι γίνονται εντατικές έρευνες στην Ικαρία για τον εντοπισμό της αγνοούμενης, έρευνες στις οποίες μετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, η ακτοφυλακή, εθελοντές καθώς και ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

Guardian αναφέρει σύμφωνα με το Ethnos.gr ότι έχουν σταλεί και επιθεωρητές της αστυνομίας από τη Σάμο για να αναλάβουν τα ηνία της έρευνας για την εξαφάνιση της Νάταλι Χριστοφόρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE