ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λύση τίμησε τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Η Λύση τίμησε τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Τελέστηκε την Κυριακή 4/8 στο Εξωκλήσι του Αγίου Ευφημιανού στον Κόρνο το εθνικό μνημόσυνο των Ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 -59.

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λύσης, τελέστηκε το μνημόσυνο των Γρηγόρη Αυξεντίου,  Πάτροκλου  Κόκκινου,  Μιχαήλ  Κκαϊλη (Σιάλου),  Καλλή Σακκά,   Δημητράκη Φ. Αναστάση,  Αναστάση Σουρουλλά,  Γεώργιου Χατζηιωνά,  Χριστοφή Παναγίδη. Επίσης τελέστηκε το μνημόσυνο των δολοφονηθέντων  από τους Τούρκους Μιχαήλ Ττούμπα, Πέτρου και Παύλου Νικολέττη, καθώς και το μνημόσυνο των εν ειρήνη θανόντων Λυσιωτών Αγωνιστών του Αγώνα ΕΟΚΑ  1955 -59.
 
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ  και  Αντιπρόεδρος όλων των Συνδέσμων Αγωνιστών, Γιάννης Σπανός.
 
Έγινε κατάθεση στεφάνων και εκ μέρους του Δήμου κατέθεσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Καουρής.
 
Ποιητική και μουσική βραδιά

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Δήμου Λύσης αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ποιητική και μουσική βραδιά, στους κήπους και το αμφιθέατρο  του PETROS  VENUE – ALAMBRA  HANDICRAFT  CENTER.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και Λυσιώτες δημιουργοί ενώ απαγγέλθηκαν  ποιήματά των Άντη  Κανάκη (Ανδρέας Κουκουμάς),  Μιχάλη Κκαϊλη,  Γιαννούλλα Άδωνη,  Εύα Γεωργίου,  Ανδρούλλα Αντωνίου Χαραλάμπους,  Ανδρέα Λυσίτεκνου (Σιάφκος),  Ανδρέα Κοντού (Κοντάρας) και Πέτρου  Μ.  Πέτρου,  Κυριάκου Κοντού,  Ττοφή Φαϊκκη, Γιακουμή Ατσιήκκου, Γιωρκού  Καουρή, Λουκού  Ατσιήκκου  και  Ηλία Γεωργίου.
 
Στη βραδιά ο ηθοποιός Γιώργος Σοφοκλέους απάγγειλε  ποιήματα πολλών δημιουργών. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λύσης, Ανδρέα Καουρή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top