Υποδομή για πυρασφάλεια στο Λατσί

Υποδομή για πυρασφάλεια στο Λατσί

Μετά από σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Αρχή Λιμένων εγκατέστησε στο Λιμάνι Λατσιού υδροστόμια λήψης νερού και πυροσβεστικές φωλιές, οι οποίες περιλαμβάνουν τυλικτήρες νερού και φορητούς πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης και ο εξοπλισμός αυτός είναι επαρκής και κατάλληλος για τις τοπικές ανάγκες πυρόσβεσης.

Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε μέσω της Βουλής ο βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Πάφου Ηλίας Μυριάνθους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφέρει πως η χρήση των υδροστομίων λήψης νερού επιτρέπεται μόνο από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.

Το θέμα ηγέρθη από τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου κ. Μυριάνθους μετά από πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στο λιμάνι του Λατσιού και κατά την οποία καταστράφηκαν δύο σκάφη . Στο πλαίσιο του συμβάντος διαπιστώθηκε ότι παρά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα πυροσβεστικά σημεία που υπάρχουν στο Λατσί δε χρησιμοποιήθηκαν, είχε τονίσει ο κ. Μυριάνθους.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE