ΗΠΑ: Η αστυνομία συνέλαβε άνδρα οπλισμένο με τουφέκι που εισήλθε σε κατάστημα Walmart

ΗΠΑ: Η αστυνομία συνέλαβε άνδρα οπλισμένο με τουφέκι που εισήλθε σε κατάστημα Walmart

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με αλεξίσφαιρο γιλέκο, με γεμισμένο τουφέκι και επιπλέον γεμιστήρες με 100 σφαίρες, ο οποίος εισήλθε την Πέμπτη 08/08 σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, προκαλώντας πανικό στους πελάτες, λίγες ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν ολόκληρη τη χώρα.

Το προηγούμενο Σάββατο στο Τέξας, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή τα ξημερώματα, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αναβιώσει και πάλι τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή.  Στο χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν πυροβολισμοί και δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα αυτού, ανέφερε η αστυνομία του Σπρίνγκφιλντ σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Δεν υπήρχε διαθέσιμος εκπρόσωπος της αστυνομίας για να κάνει δηλώσεις στο Reuters σήμερα το πρωί.

«Ένας οπλισμένος, λευκός άνδρας, μεταξύ 20 και 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση από οπλισμένο πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας έως ότου έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ύποπτο», ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 4 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στο νοτιοδυτικό Σπρίνγκφιλντ.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν ο άνδρας εξαπέλυσε απειλές ή εάν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του και δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για πιθανές κατηγορίες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE