ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΓΛΕΝΤΗΣΕ» την Αούστρια και την έκανε να φαίνεται… μικρομεσαία ομάδα της Κύπρου!

«ΓΛΕΝΤΗΣΕ» την Αούστρια και την έκανε να φαίνεται… μικρομεσαία ομάδα της Κύπρου!

Δεν είναι μόνο η εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα στην Αυστρία που προκάλεσε αίσθηση σε πολύ κόσμο, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, με επιβλητική εμφάνιση, τρομερή αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό «θράσος», ειδικά στο Β΄ ημίχρονο, όπου η Λεμεσιανή ομάδα «πάτησε» την Αούστρια Βιέννης, μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Αυστριακού ποδοσφαίρου και την έκανε να μοιάζει με… μικρομεσαία ομάδα του Κυπριακού πρωταθλήματος και μόνο από γκίνια στην τελική προσπάθεια, δεν ήρθε ακόμη ένα γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκριση.

Όχι πως τώρα ανησυχεί ο Απόλλωνας πως δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη… δουλειά που άρχισε στην Αυστρία, αφού θα πρέπει να… «αυτοκτονήσει» στη ρεβάνς του ΓΣΠ για να αποκλειστεί, όμως επειδή η… μπάλα είναι «π@ρνη», καλό θα είναι άπαντες στο Κολόσσι να είναι σε… εγρήγορση και έτοιμοι για μία ακόμη «μάχη», σαν να μην υπήρξε το θριαμβευτικό 1-2 στη «Generali Arena».

Σίγουρα, το σκορ αυτό δεν ανατρέπεται εύκολα, ειδικά αν ο αντίπαλος ΔΕΝ δείχνει να είναι καλύτερος από εσένα, όμως δίνει ελπίδες στους Αυστριακούς, αφού δεν είναι ούτε… Ζαλγκίρις ούτε Σάμροκ, ενώ αν έμπαινε ακόμη ένα γκολ στις χαμένες κλασικές ευκαιρίες των «κυανολεύκων» και έληγε 1-3, η «σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος πρόωρα και οι της Αούστρια θα το είχαν πάρει απόφαση πως το… «χαρτί» πλέον δεν γυρίζει. Γι΄ αυτό και οι Απολλωνίστες έμειναν με μία… γλυκόπικρη γεύση από το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα της Βιέννης.

Πάντως, η χθεσινή νίκη της «αρμάδας» του Σωφρόνη Αυγουστή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτούμε ότι ήρθε χωρίς τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνίζονταν βασικοί (οι Σακέτι και Ζελάγια θα ήταν σίγουρα στο αρχικό σχήμα, ενώ θα ήταν υποψήφιοι και οι Παπουλής, Μ΄ Μπιντά).

Αυτό δείχνει ότι η Λεμεσιανή ομάδα έχει απίστευτη ποιότητα και βάθος στο φετινό ρόστερ της και… τα καλύτερα έρχονται, αφού κάποιοι παίκτες όπως για παράδειγμα ο Νσούε, τώρα θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές, ενώ όπως ανέφερε ο Αυγουστή, θα υπάρξουν ενδεχομένως και νέες… «πινελιές» ενίσχυσης!

Ακόμα κι δεν γίνει κάνα ποδοσφαιρικό… «θαύμα» και αποκλειστεί η Αϊντχόφεν στην έδρα της από τη Χάουγκεσουντ (σσ. στο πρώτο ματς, οι Ολλανδοί κέρδισαν στη Νορβηγία με 0-1), θα στοιχηματίζαμε και πάλι υπέρ του Απόλλωνα για μία ακόμα… αδιανόητη υπέρβαση, μετά τον περσινό αποκλεισμό της Βασιλείας.

Αν ο περσινός «άθλος» έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, φανταστείτε τι θα συμβεί φέτος αν οι «κυανόλευκοι» αποκλείσουν ένα ποδοσφαιρικό «μεγαθήριο» όπως η Αϊντχόφεν, που ναι μεν δεν είναι στο επίπεδο ομάδων όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Γιουβέντους κλπ, αλλά το όνομα της και μόνο, αποτελεί φόβητρο για κάθε Κυπριακή ομάδα.

Όμως, ο Απόλλωνας που χρόνο με το χρόνο «μεγαλώνει» στην Ευρώπη, είναι ικανός για όλα, ειδικά τέτοια εποχή, όπου δεν υπάρχει κούραση από βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, που φέρνει τραυματισμούς, ντεφορμάρισμα παικτών και άλλα «θέματα» που λειτουργούν ως βαρίδια στην ομάδα…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top