ΚΟΣΜΟΣ

Το θάνατο 100 ανθρώπων προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην Ινδία

Το θάνατο 100 ανθρώπων προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην Ινδία

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν το Σάββατο 10/8 οι αρχές.

Στην πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση διέταξε τον στρατό να στείλει μονάδες διάσωσης και να διανείμει τρόφιμα και βοήθεια με αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Πραμόντ Κουμάρ, έναν εκπρόσωπο τύπου της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Πέμπτη στις πλημμύρες στην Κεράλα, μια τουριστική περιοχή στις παραλίες και τα ξενοδοχεία της οποίας συχνάζουν ξένοι.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, τουλάχιστον 24 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 9 αγνοούνται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, οι πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ βρέθηκαν, επίσης, στο έλεος των κατακλυσμιαίων βροχών.

Στη Μαχαράστρα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι χάθηκαν και πολλοί δρόμοι έκλεισαν, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Στη Γκουτζαράτ, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα, στην Κεράλα, τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εκτάκτως από τις εστίες τους.

«Υπάρχουν περίπου 80 περιοχές όπου οι πλημμύρες και οι βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις προσεγγίσουμε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ.

«Περίπου 200 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε μία από αυτές τις περιοχές. Προσπαθούμε να διανείμουμε τρόφιμα με τη βοήθεια ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top