Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους στη Ρουμανία ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους στη Ρουμανία ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες Ρουμάνοι βγήκαν την Κυριακή 11/8 στους δρόμους του Βουκουρεστίου αξιώνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης, έναν χρόνο μετά τη βίαιη καταστολή μιας διαδήλωσης από τις δυνάμεις ασφαλείας. "Κλέφτες" και "Παραιτηθείτε" ήταν μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές- 24.000 ο αριθμός τους σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, κρατώντας, πολλοί εξ αυτών, σημαίες της Ρουμανίας.

 
"Η χώρα προχωράει σε λάθος κατεύθυνση, δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τους νέους εδώ" είπε ο Μπόγκνταν Ιλιέσκου, ένας φοιτητής ιατρικής, ηλικίας 19 ετών. "Θέλουμε μια κυβέρνηση που εργάζεται για εμάς, όχι για τα συμφέροντά της" σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο 60χρονος Λένουτα Ιάνκου εξήγησε ότι διαδηλώνει κατά της "αδικίας που βιώνει καθημερινά", της διαφθοράς της πολιτικής τάξης και ενός απαρχαιωμένου συστήματος υγείας. Τόσο ο 19χρονος όσο και ο 60χρονος συμμετείχαν στη διαδήλωση των 80.000 ανθρώπων, πριν από έναν χρόνο, στις 10 Αυγούστου του 2018, την οποία διέλυσαν με τη βία οι δυνάμεις ασφαλείας, με τη χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και κλομπ.
 
Περισσότεροι από 450 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί και 700 είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Οι διαδηλωτές στο Βουκουρέστι απέτισαν, επίσης, φόρο τιμής στην Αλεξάντρα και τη Λουίζα, τις δύο έφηβες που απήγαγε και δολοφόνησε ένας μηχανικός, δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

Ενώπιον των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδριάζει στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, τίθενται οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει μέλη του κόμματος για αλλαγές στο καταστατικό. Ως γνωστό, το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Τα μέλη του κόμματος είχαν την δυνατότητα να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE