ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ: «Ζητάμε δικαίωση για τους αγαπημένους μας» - Συγκίνηση στα μνημόσυνα των θυμάτων

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ: «Ζητάμε δικαίωση για τους αγαπημένους μας» - Συγκίνηση στα μνημόσυνα των θυμάτων

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (11/8) τα μνημόσυνα των δεκατεσσάρων ανθρώπων από το Παραλίμνι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», τον Αύγουστο του 2005.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

 Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των θυμάτων, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά. 

Παρών και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, που βρέθηκε στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου για την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των άνανδρα δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Στεφάνια κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και μέλη οργανωμένων συνόλων.

Οι συγγενείς των θυμάτων, σε δηλώσεις τους, ανέφεραν πως κάθε χρόνο ο πόνος γίνεται όλο και πιο βαθύς, ενώ τόνισαν πως επιζητούν δικαίωση για τους αγαπημένους τους.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE