ΠΙΣ: Επιστολή με εισηγήσεις για ΓεΣΥ – Πολλοί αποδέκτες

ΠΙΣ: Επιστολή με εισηγήσεις για ΓεΣΥ – Πολλοί αποδέκτες

Επιστολή ΠΙΣ με εισηγήσεις για ΓεΣΥ προς ΠτΔ, Υπ. Υγείας, κόμματα και οργανωμένους ασθενείς.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Υγείας, τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και στους οργανωμένους ασθενείς με υποσχόμενες και εφαρμόσιμες προτάσεις για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του ΓεΣΥ με βάση τις αρχές της καθολικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότιμης πρόσβασης σε ιατρούς και νοσηλευτήρια και της ασθενοκεντρικότητας, απέστειλε πρόσφατα ο ΠΙΣ.

Σε ανακοίνωση ημερομηνίας 12/08 ο ΠΙΣ αναφέρει ότι παράλληλα, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την ιατρική κοινότητα σε κάθε επίπεδο, δηλαδή στα δημόσια νοσηλευτήρια, εντός ΓεΣΥ ή στην ιδιωτική ιατρική.

"Ο ΠΙΣ είναι ο ενιαίος και μοναδικός εκφραστής των αιτημάτων όλων των γιατρών, ανεξαρτήτως θέσης ή αντικειμένου. Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσει τον αγώνα για επιστημονική αξιοπρέπεια στον γιατρό και ποιοτική υγεία στον ασθενή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ο ΠΙΣ εκφράζει την ικανοποίησή του για τις συγκλίσεις που διαφαίνονται να προκύπτουν μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις των συναδέλφων σχετικά με τις επίσημες θέσεις του Συλλόγου.

"Πολλές από τις εύλογες ανησυχίες που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα είχαν εγκαίρως και ξεκάθαρα επισημανθεί, είχαν δημοσιοποιηθεί και γραπτώς είχαν κατατεθεί προς την πολιτική ηγεσία και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς από τον ΠΙΣ. Η προληπτική αντιμετώπισή τους θα απέτρεπε σημαντικά προβλήματα που εμφανίζονται σήμερα", αναφέρει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE