ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΩΝ: Παραδέχθηκαν οι δύο - Αναβολή λόγω αιτήματος του τρίτου

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΩΝ: Παραδέχθηκαν οι δύο - Αναβολή λόγω αιτήματος του τρίτου

Παραδοχή στις κατηγορίες από τους δύο εκ των τριών κατηγορουμένων.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (13/8) οι τρεις κατηγορούμενοι ηλικίας 41, 43 και 44 ετών για υπόθεση διάρρηξης καταστήματος και κλοπής αντικειμένων αξίας 43,302 ευρώ.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στη δικαστική διαδικασία της Τρίτης (13/8) οι τρεις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι και αφορούν κατηγορίες διάρρηξης και κλοπής, διάρρηξης και πρόκλησης περιουσιακής ζημιάς.

Όσον αφορά τους κατηγορούμενους 43 και 44 ετών, οι δύο τους παραδέχθηκαν τις πιο πάνω κατηγορίες, με τον πρώτο κατηγορούμενο ηλικίας 41 ετών, λόγω μη εκπροσώπησης του από δικηγόρο, ζήτησε χρονικό περιθώριο για ορισμό συνήγορου υπεράσπισης.

Η κατηγορούσα αρχή, ενέκρινε το αίτημα του πρώτου κατηγορουμένου με αποτέλεσμα η επόμενη δικαστική διαδικασία να μεταφερθεί για τις 21 Αυγούστου 2019.

Το χρονικό της υπόθεσης

Για τα τρία πρόσωπα ηλικίας 41, 43 και 44 ετών, προέκυψε μαρτυρία ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διάρρηξης καταστήματος που διαπράχθηκε στις 24 Ιουλίου, 2019 στη Λευκωσία, όπου κλάπηκαν γυαλιά ηλίου διαφορών επωνυμιών, συνολικής αξίας περίπου €40.000.

Στη σύλληψη των πιο πάνω τριών προσώπων προχώρησε το Σάββατο 27/7 η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης καταστήματος και κλοπής.

Το Κλιμάκιο Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα στελέχη του, χαρή σε συνεχείς προσπάθειες ξετύλιξαν το κουβάρι μιας δύσκολης υπόθεσης και την εξιχνίασαν, φτάνοντας στην σύλληψη τριών μελών σπείρας με διεθνή δράση, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος που ταυτοποιήθηκε ο ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, σε κατάθεσή της η υπάλληλος του καταστήματος από όπου κλάπηκαν τα προϊόντα, ανέφερε ότι την προηγούμενη ημέρα, δύο άτομα κινούνταν ύποπτα μέσα στο κατάστημα και έβλεπαν τις κάμερες. Μάλιστα, είχε αναφεθρεί σε τατουάζ που είχε ο ένας εκ των υπόπτων, το οποίο βοήθησε στην ταυτοποίησή του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, άλλος εκ των συλληφθέντων, καθώς περίμενε έξω από το κατάστημα κατά την διάπραξη της κλοπής, είχε... εντερικές επιπλοκές. Ως αποτέλεσμα τούτου, αφόδευσε δίπλα από κάδο σκουπιδιών. Την κίνηση του αυτή κατέγραψε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο στην συνέχεια εξετάστηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Στην συνέχεια σκουπίστηκε με χαρτί που είχε τα προσωπικά του στοιχεία. Μάλιστα, από το εν λόγω χαρτί λήφθηκαν και δείγματα για εξέταση DNA.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top