Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται το δάσος Natura - Συναγερμός σε χωριά της περιοχής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Καίγεται το δάσος Natura - Συναγερμός σε χωριά της περιοχής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία όπως έγινε γνωστό καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.

Στην περιοχή Αγριλίτσα, όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Mε εισήγηση της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το Protothema.gr ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά.

Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.

Από το πρωί της Τρίτης 13/8 στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή - Σε ετοιμότητα για εκκένωση χωριών

«Οι κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά όταν δοθεί εντολή. Μετά την πρόταση της Πυροσβεστικής όλα είναι έτοιμα στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν χωριά. Η εκκένωση τους είναι θέμα λίγων λεπτών. Είμαστε διαρκώς παρόντες από την πρώτη στιγμή και σε πλήρη ετοιμότητα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας και νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Μακρυμάλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό «η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός τονίζοντας συγχρόνως πως «πρόκειται για δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να έχουν καλή πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE