ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Μαρτυρία τοποθετεί τον 49χρονο στην σκηνή - Διερευνώνται οι ισχυρισμοί του

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Μαρτυρία τοποθετεί τον 49χρονο στην σκηνή - Διερευνώνται οι ισχυρισμοί του

Αθώος δηλώνει ο άνδρας ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος σε σχέση με την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) μεταξύ των χωριών Πάχνας – Κισσούσας – Βουνί.

Από την πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, καταστράφηκε έκταση 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων από καλλιέργειες, οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια και άγρια βλάστηση. Καταστράφηκαν επίσης εγκαταλελειμμένα υποστατικά, πάσσαλοι και καλώδια της ΑΗΚ.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (13/8) ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της πυρκαγιάς, εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε μαρτυρία που τον τοποθετεί στην περιοχή της φωτιάς.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ενοχή και ισχυρίζεται ότι την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν σε άλλο χωριό της επαρχίας Λεμεσού.

Τους ισχυρισμούς τους διερευνούν τα μέλη του ΤΑΕ, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE