Στην Εύβοια βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από την Τρίτη (13/8) στην περιοχή.
«Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε όλους εκείνους που δίνουν από χθες τη μάχη με τις φλόγες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι σαφώς βελτιωμένη όμως αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σύντομα θα αρχίσει το έργο καταγραφής των ζημιών και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις προς στους αγρότες που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους και θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να επιτρέψουμε στη φύση το έργο της δύσκολης και μακροχρόνιας αποκατάστασης που συντελέστηκε.
Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο άμεσος προγραμματισμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να γίνουν δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει στη συνάντηση που είχε με στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, την πρόθεσή του να ηγηθεί της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU), να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές αλλαγές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Από την πλευρά του, ο Χ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και εξήρε τον συντονισμό που υπήρξε μεταξύ των τεχνοκρατών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. “Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε, θα πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και το RescEU θα είναι η ομπρέλα που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη και την Ελλάδα για να μπορέσει ακριβώς να φτάσει στον ύψιστο βαθμό πρόληψης και προετοιμασίας. Θέλω εδώ, από το γραφείο του Πρωθυπουργού, να ευχαριστήσω την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο και άλλες χώρες, οι οποίες είναι έτοιμες να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή την Ελλάδα. Η Ευρώπη, είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλιώς δεν είναι το κοινό μας σπίτι”, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις