Μπορεί να ολοκληρωθεί η προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων, συμφώνησαν Πρόεδρος-Λουτ

Μπορεί να ολοκληρωθεί η προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων, συμφώνησαν Πρόεδρος-Λουτ

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Τζεϊν Χολ Λουτ συμμερίζονται την άποψη ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η απαραίτητη προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αυτά δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοινώνοντας τηλεφωνική συνομιλία των δύο αργά το απόγευμα (19/08).

Σε γραπτή δήλωση ο ΚΕ αναφέρει ότι η ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ είχε αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την οποία συζήτησαν για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και συμφωνήθηκε όπως η κ. Λουτ επισκεφθεί την Κύπρο ενωρίς, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

"Κατά τη συνομιλία συμμερίστηκαν την άποψη ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η απαραίτητη προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.