ΥΓΕΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: «Ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα για την κάλυψη εξόδων για θεραπεία του μικρού Αντώνη»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: «Ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα για την κάλυψη εξόδων για θεραπεία του μικρού Αντώνη»

Ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη εξόδων για θεραπεία, η οποία αναφέρεται σε δημοσιεύματα σε σχέση με ασθενή που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, διευκρινίζει με ανακοίνωση του την Τρίτη 20/8 το Υπουργείο Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι προ κάποιων μηνών εγκρίθηκε για πρώτη φορά η κατ` εξαίρεση χορήγηση του φαρμάκου Spiranza στον συγκεκριμένο ασθενή.

«Σε σχέση με περιστατικό ασθενή που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και την κινητοποίηση που πραγματοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ για συγκέντρωση χρημάτων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο για την κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας που αναφέρεται στα δημοσιεύματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Σε κάθε περίπτωση όμως, προστίθεται, «ο Υπουργός Υγείας, έχοντας ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το περιστατικό, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος όπως αυτό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, και αφορά σε χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από τις Αρμόδιες Αρχές της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορεί στις χώρες της ΕΕ».
 
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν το πρώτο περιστατικό, για τον οποίο η Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) ενέκρινε, προ κάποιων μηνών, την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του φαρμάκου Spiranza, κατόπιν αιτήματος της θεράποντος ιατρού στην ΕΟΑ.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top