Στο σκοτάδι πολλές περιοχές στη Βενεζουέλα λόγω μπλακ άουτ

Στο σκοτάδι πολλές περιοχές στη Βενεζουέλα λόγω μπλακ άουτ

Πολλές συνοικίες του Καράκας βυθίστηκαν και πάλι στο σκοτάδι την Τρίτη (20/08), λιγότερο από ένα μήνα από το τεράστιο μπλακ άουτ που έπληξε όλη τη Βενεζουέλα. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν επίσης σε πολλές περιοχές της επαρχίας.

Το απόγευμα (20/08) το ρεύμα είχε επανέλθει στο Τσακάο, μια συνοικία της πρωτεύουσας όπου στεγάζονται πολλά γραφεία και εμπορικά καταστήματα, όχι όμως και σε άλλες γειτονιές, σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter.

Η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec έκανε λόγο για μια "δυσλειτουργία", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. "Και όλα αυτά επειδή δεν συντηρείται το δίκτυο. Όπως ένα αυτοκίνητο που δεν του κάνουν σέρβις", σχολίασε ένας κάτοικος της πρωτεύουσας, ο Ουίλιαμ Περόσο.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην επαρχία και μπορεί να κρατήσουν από μερικά λεπτά μέχρι και πολλές ώρες. Τον περασμένο μήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου, το Καράκας, μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων, και οι 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Τον Μάρτιο δύο άλλα γενικά μπλακ άουτ βύθισαν στο χάος τη Βενεζουέλα για πολλές ημέρες. Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αποδίδει αυτές τις βλάβες σε "τρομοκρατικές επιθέσεις" που σχεδιάζονται από την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ εναντίον του υδροηλεκτρικού σταθμού του Γκούρι, από τον οποίο παράγεται το 80% του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE