Επίσκεψη εργασίας Πούτιν στη Φινλανδία

Επίσκεψη εργασίας Πούτιν στη Φινλανδία

Επίσκεψη εργασίας στο Ελσίνκι πραγματοποιεί ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλoγό του Σαούλι Νιινίστο.


Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι προοπτικές για ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ λαμβάνοντας υπόψη ότι η Φινλανδία ασκεί το δεύτερο εξάμηνο του 2019 την προεδρία της ΕΕ.

Οι δυο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες στο Προεδρικό και στη συνέχεια θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη. Έπειτα θα ταξιδέψουν με σκάφος στο θαλάσσιο φρούριο Suomenlinn.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες. Στη συνέχεια η Φινλανδική πλευρά προγραμματίζει κατ' ιδίαν συνομιλία των δυο Προέδρων.

Εκ μέρους του Κρεμλίνου, ο Γιούρι Ουσάκοφ ανέφερε πως οι Πρόεδροι επιθυμούν να συζητήσουν για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, τη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, των επενδύσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και σε διαπεριφερειακά και ανθρωπιστικά θέματα.

Θα συζητήσουν επίσης τις προοπτικές για ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Φινλανδία ασκεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος την προεδρία της ΕΕ, είπε ο Ουσάκοφ.

Ανέφερε πως ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η συνεργασία στην Αρκτική Περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με κύριο θέμα την ετοιμασία του τελικού κειμένου με τις προτάσεις που θα πάνε στο Καταστατικό Συνέδριο, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.