ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Φωνάζουν» οι ναυαγοσώστες – «Μας έχουν ως ανειδίκευτο προσωπικό… δεν μας αναγνωρίζουν»- ΕΓΓΡΑΦΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Φωνάζουν» οι ναυαγοσώστες – «Μας έχουν ως ανειδίκευτο προσωπικό… δεν μας αναγνωρίζουν»- ΕΓΓΡΑΦΑ

Την κατανόηση και την αναγνώριση του πολύ σημαντικού λειτουργήματός τους, ζητούν οι Ναυαγοσώστες, οι οποίοι μέσω ανάρτησής τους σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ο Ναυαγοσώστης παραμένει εδώ και χρόνια ως «ανειδίκευτο προσωπικό», όπου σύμφωνα με τους ίδιους, «δεν είναι λογικό και καθόλου εφικτό» ένας ανειδίκευτος εργάτης να μπορεί να χειριστεί με ασφάλεια όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας Ναυαγοσώστης και τα οποία επιβάλλεται να κατέχει.

«Η πολιτεία πρέπει άμεσα, επιβάλλεται, να αναγνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους ως εξειδικευμένο προσωπικό που είναι, και όχι ως ανειδίκευτο προσωπικό που αδίκως το κράτος τους έχει κατατάξει. Είναι το τελευταίο που τους αξίζει με όσα ξέρουν. Με όσα εκπαιδεύτηκαν. Άμεση αναγνώριση είναι το λιγότερο που δικαιούνται να πάρουν με τα όσα προσφέρουν και για όσα εκπαιδεύτηκαν αυτοί οι άνθρωποι που πολλές φορές με ρίσκο την ίδια τους την ζωή αλλά και τις ικανότητες τους είναι δίπλα από τον συνάνθρωπο τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως γίνεται γνωστό, ένας ναυαγοσώστης χρειάζεται αρκετά διπλώματα, για τα οποία αφιερώνει χρόνο και κόπο ούτως ώστε να μπορεί να κατέχει όλα όσα πρέπει για να ασκεί το επάγγελμα μεταξύ αυτών είναι και μερικά από τα ακόλουθα διπλώματα και άδειες:

  • Δίπλωμα Ναυαγοσωστικής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, αναγνωρισμένα διεθνώς από το International Lifesaving Federation, που στο σύνολο είναι 8 διπλώματα.
  • Άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους από το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • Σε ένα Ναυαγοσωστικό πόστο ενημερωτικά υπάρχουν ( απινιδωτής, συσκευή παροχής ιατρικού οξυγόνου, σανίδα ακινητοποίησης, υπέρπληρες φαρμακείο, suction συσκευή αναρρόφησης και άλλα πολλά).

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το επάγγελμα ενός Ναυαγοσώστη, χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση η οποία χρειάζεται και την ανάλογη αναγνώριση.

Πιο κάτω μερικά από τα διπλώματα που χρειάζεται να έχει ένας ναυαγοσώστης:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top