Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

  Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι Διευθυντές Τμημάτων και Ανώτεροι Λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, σήμερα Δευτέρα, «πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές των Τμημάτων, με όλους τους αρμόδιους λειτουργούς και εξετάστηκαν ένα προς ένα όλα τα ζητήματα, δηλαδή αυτά της στελέχωσης, των κτιρίων, των βιβλίων, της υλικοτεχνικής υποδομής, των περιφράξεων, των εργοταξίων, της ασφάλειας και υγείας, των πολιτιστικών εκδηλώσεων, και των αθλητικών δράσεων".

«Έχουμε μελετήσει τα πάντα και από την ενημέρωση της οποίας έτυχα είμαι ικανοποιημένος», σημείωσε ο Υπουργός, για να προσθέσει ότι "έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και για να μην δίνουμε την εικόνα ότι τα ωραιοποιούμε όλα, προβλήματα θα υπάρξουν και εργοτάξια θα υπάρξουν, αλλά να μην τα συνδέουμε με θέματα ασφάλειας των παιδιών».

Όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης, «δεν εξαρτάται μόνο από τον Υπουργό αν θα πετύχει μια μεταρρύθμιση ή μια πολιτική ή όχι, εξαρτάται από τους συνεργάτες του και, ναι, οι συνεργάτες μου αυτή την περίοδο και όχι μόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχουν επιστρέψει από τις θερινές τους διακοπές και είναι στα σχολεία για να διαπιστώσουν με ποιο ακριβώς τρόπο θα λειτουργήσουμε».

«Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και για τα κτίρια και για τα βιβλία και για τη στελέχωση και ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο, ας μην θεωρηθεί ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Επανέλαβε, κλείνοντας, ότι «θα υπάρξουν κάποια μικροπροβλήματα, σημασία όμως έχει ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE