Μέχρι το 2020 πρέπει όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Καΐρου να μεταφερθούν στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Μέχρι το 2020 πρέπει όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Καΐρου να μεταφερθούν στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Εντολή για τη μεταφορά όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, υ, 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καΐρου, και μάλιστα μέχρι το 2020, έδωσε Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

Όπως ανέφερε ο τοπικός τύπος, ο Αιγύπτιος ηγέτης έδωσε πρόσφατα εντολή στον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό, Μουστάφα Μαντμπούλι, και σε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, να έχουν εκκενωθεί έως το τέλος του 2020 όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Καΐρου από κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες θα μεταφερθούν στις υποδομές της νέας διοικητικής πρωτεύουσας.
 
Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο γράφει επίσης ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταστέγαση αρκετών κρατικών υπηρεσιών στη νέα πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, «η μεταστέγαση των κρατικών υπηρεσιών στη νέα πρωτεύουσα θα επιτρέψει στο Κάιρο να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο, ως πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο, καθώς και κέντρο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», με την τουριστική ανάδειξη της περιοχής της εμβληματικής πλατείας Ταχρίρ και την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων στο Κάιρο, μεταξύ των οποίων το παλάτι “Baron Empire” στην Ηλιούπολη.
 
Να σημειωθεί ότι σε δέκα μήνες από σήμερα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή περισσοτέρων των 40.000 κατοικιών στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

Στόχος μας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας είναι να ενισχύσουμε τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ και να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE