G7: Εφικτή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ χωρίς την επιβολή δασμών, δηλώνει ο Τραμπ

G7: Εφικτή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ χωρίς την επιβολή δασμών, δηλώνει ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον θα καταφέρει να πετύχει μια δίκαιη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, ανακουφίζοντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι ήταν δύσκολο να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες για εμπορικά θέματα, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τις προοπτικές μιας ευρύτερης συμφωνίας.

"Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την ΕΕ επειδή δεν θέλουν τους δασμούς. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την ΕΕ χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο", είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.
 
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς, δεδομένης της διαφωνίας των δύο πλευρών για το αν θα συμπεριληφθούν σε μια συμφωνία και τα αγροτικά προϊόντα.
 
Ο Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, είπε όμως ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Γερμανία, κατόπιν πρόσκλησης της Λαγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η ίδια η Καγκελάριος είπε στους δημοσιογράφους ότι το Βερολίνο θέλει να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών το συντομότερο δυνατόν.
 
"Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις. Η Γερμανία, εντός του πλαισίου της ΕΕ, εργάζεται σκληρά για αυτό", τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

Ενώπιον των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδριάζει στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, τίθενται οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει μέλη του κόμματος για αλλαγές στο καταστατικό. Ως γνωστό, το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Τα μέλη του κόμματος είχαν την δυνατότητα να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE